Kremet agurksalat med mynte

Kremet agurksalat med mynte

Dette er en perfekt agurksalat som passer veldig godt til for eksempel grillmåltidet, på tur eller ved siden av en sterk gryterett.
20-40 min
3 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Dressingen

Grønnsakene

Fremgangsmåte

  1. Bruk en potetskreller og skrell av litt av skallet på agurkene.
  2. Del agurkene i 2 på langs. Skrap ut kjernene (de spiser du mens du lager salaten!).
  3. Skjær de halve agurkene i skiver og strø litt salt over.
  4. La agurkene få «væske» seg, i ca. 20 minutter.
  5. Bland ingrediensene til dressingen og smak til med pepper, sitron og salt.
  6. Skjær rødløken i skiver og eplet i små staver.
  7. Hell væsken av agurkene og bland agurkene med dressing, eple, rødløk og mynteblader.
  8. Server med et dryss av finhakkede valnøtter.

Trikset for å få en sprø agurksalat er å salte agurkskivene i et dørslag i 20-30 minutter før du blander dem med dressingen. Da får du fjernet av litt væsken fra agurkene, men de beholder sin sprøhet, og får en bedre smak.

Del på Facebook